Petek Temizleme Neden Yapılır? 25.01.2023

Petek Temizleme Neden Yapılır?

tkservisadmin 0 Yorum

Petek Temizleme Neden Yapılır?

Petek temizliğinin amacı , tesisat içerisindeki (kireç, tortu, toprak, balçık, taş) ve benzeri kirleticilerin giderilmesidir. Bu kirlilik uzun yıllar boyunca tesisat içerisinde birikerek hem kombiye hem de tesisat malzemelerine zarar vermektedir. Ayrıca bu kirlilik peteklerin istenilen sıcaklıkta ısınmasını engellemektedir.

Bazen kombi kullanıcıları peteklerinin bazılarında alt tarafının ısınmadığını dile getirmektedir. Bu ısınmama problemi peteklerin dolu olmasından kaynaklanabilir. Ayrıca petek sayısının fazla olması, kombinin ortamı ısıtamayacak kaloride olması, sirkülasyon motorunun tüm tesisata su basacak şekilde kuvvetli olmamasından kaynaklanır.

Peteklerinizin alt tarafı ısınmıyorsa ilk olarak bu saydıklarımızın kontrol edilmesi gerekir. Eğer kombiniz ve sirkülasyon pompanın ortama uygunsa peteklerinizi temizletmeniz gerekir.

Kirli olan tesisat istenilen sıcaklıkta verim sağlayamadığından yakılan gaz ve harcanan elektrik kombi kullanıcısının kesesine zarar demektir. Petek temizleme ile %100 verim sağlayacağınız anlamına gelmemektedir. %10 – % 40 arasında bir ısınma verimi sağlamaktadır.

Uzun yıllar boyunca kullanılan kombilerin içerisinde sıcak su boileri, kazan ve diğer su taşıma işlevi gören parçalar kireç bağlamaktadır. Aynı petek temizliği gibi kombinizdeki bu parçaların da sökülüp uygun temizlik malzemeleri ile (asit, kireç gidericiler) temizlenmesi gerekmektedir.

Şu şekilde örnek vermek kombi kullanıcılarını daha da iyi aydınlatacaktır. Dibi kireç tutmuş bir çaydanlığı ele alalım. İlk olarak çaydanlığı ısıtan alev kireci ısıtacaktır. Isınan kireç zaten size ses çıkartacaktır. Kireç ısındıktan sonra ısıtılması gereken su ısınmaya başlayacaktır. Bu geçen süre de harcanan gaz ise boşa gitmektedir.

Bursa Kombi Servisi, Osmangazi Petek Temizliği

Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

  • Petek temizliğinin yapılması için en uygun ortam banyodur. Banyodaki petek ya da havlupanın boru bağlantısı sökülerek petek temizleme makinesi bağlanır. Eğer banyoda öyle bir bağlantı ya da radyatör, havlupan mevcut değilse kombi bağlantıları kullanılır.
  • Kimyasal ilaç ile temizliğe başlamadan önce tesisatın içerisindeki kaba pislikler kimyasal ilaç ilave yapmadan önce su ile dışarı aktarılır.
  • Her peteği ayrı ayrı temizlemek en uygun temizleme yöntemidir. Temizlenecek olan petek açılır ve diğer petekler kapatılır. Temizlenen petek kapatılarak daha sonra temizlenecek olan petek açılır. Kaç petek varsa bu işlem bu şekilde devam eder.
  • Petek temizliğine başlamadan önce uygun olan petek temizleme kimyasalı robota dökülür ve temizlik malzemesinin sirkülasyonu sağlanır.
  • Kimyasal ilaç sirkülasyonu ile tüm petekler, borular ve kombinin içerisindeki su geçen mekanik parçalar kirlilikten giderilmiş olur.
  • Peteklerdeki kirlilik giderildikten sonra tüm peteklere durulama işlemi başlatılır. Durulama işleminden sonra peteklerin içerisinde kimyasal madde bırakılmaz.
  • Tüm peteklere nötrleme işlemi yapılır. Nötrleme işlemi de kimyasal ilaç ile yapılmaktadır. Nötrleme işleminin amacı su hattı içerisinde kirlenmeyi önlemektir.
  • Petek temizleme işlemi sonrasında kombinin su bağlantı şebekesinde bulunan filtre temizlenir.

Osmangazi Kombi Servisi, Nilüfer Petek Temizliği Fiyatları

Petek temizliği işleminden sonra peteklerinizde ısınmama ya da alt tarafında ısınmama sorunu devam ederse farklı bir arıza bulunabilir. Detaylı bir şekilde incelemek gerekir.

Piyasada petek temizliğini 100 TL gibi komik bir rakama yapan kişilere karşı dikkatli olunuz. Nötrleme ilacı, kimyasal ilaç gibi maddelerin fiyatlarını internetten araştırın. Gelen kişinin aracının su yakmadığını belirtmekte fayda var.

Petek Temizleme Neden Yapılır

(Ortalama Puan 5.0 ve 2 Değerlendirme)

0 yorum

Yorum Yaz