Bulaşık Makinesi Gürültülü Çalışıyor 26.01.2023

Bulaşık Makinesi Gürültülü Çalışıyor

tkservisadmin 0 Yorum

Bulaşık makinesi çamaşır makinelerine göre biraz daha sessiz çalışan ev aletleridir. Buna nazaran bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor ise fiskiye yani pervane bir yerlere çarpıyor olabilir, bulaşık makinesi su alırken ses çıkarıyor olabilir, bulaşık makinesi Uğultulu çalışıyor olabilir ya da daha farklı sorunlar olabilir.

Bunun önüne geçmek için kendiniz bulaşık makinesi sesli çalışma sorununu çözmeye çalışabilir ya da bulaşık makinesi servisini arayarak bulaşık makinesi neden gürültülü çalışır diye sorular yöneltip çözüm arayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Çok Ses Çıkarıyor

Bulaşık makinesi normal şartlarda çok düşük ses ile çalışır. Bulaşık makinesi eğer çalışırken çok ses çıkarıyorsa kullanmış olduğunuz bulaşık makinesi markası ile ilgili ya da bulaşık makinesinde oluşan bir arızadan dolayı da ses çıkarıyor olabilir. Bunu bizzat yerinde incelemek gerekir. Ayrıca bulaşık makinesinin çok ses çıkarması da tamamen şikayet eden müşteriye göre de değişmektedir.

Bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor ise acil olarak alınması gereken önlemler varsa anladın alınmalı ve beyaz eşya tamircisi ile ilgili görüşme sağlamalısınız. Ayrıca bulaşık makinesi çok ses çıkarıyor sorunu bulaşık makinesinin sesin hangi parçadan çıkardığı oldukça önemlidir.

Bulaşık Makinesi Çalışırken Uğultu Sesinin Gelmesi

Bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor sorunu için bize başvuran müşterilerimizin bulaşık makinesi çal çalışırken uğultu sesi geliyor şikayetlerine de rastlıyoruz. Bulaşık makinesinde uğultu sesi neden gelir?

Bulaşık makinesinde iki adet fıskiye yani iki adet bulaşık makinesi pervanesi vardır. Bulaşık makinesi pervanesi döndüğü zaman alttaki pervane suyu bulaşıklara temas ettiyse de üst pervane ise bardakların az olması nedeniyle bulaşık makinesinin tavanına suyu püskürtür.

Bulaşık makinesinden uğultu sesi geliyor diye tabir etmiş olduğunuz ses 1, 2 saniye arayla uğultu sesi geliyorsa üst pervanenin çıkarmış olduğu ses olabilir. Bunu anlayabilmek için bulaşık makinesinin üst sepetini bardak ve tabakları doldurup yeniden çalıştırın. Bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor ya da çalışırken uğultu sesi çıkarıyor sorunu u sayede çözülmüş olacaktır. Eğer bulaşık makinesi çok sesli çalışıyor yani çalışırken çok gürültü yapıyor diyorsanız o zaman makalemizi okuyup diğer işlemleri gerçekleştiriniz.

Bursa Beyaz Eşya Tamiri, Nilüfer Bulaşık makinası tamiri

Bulaşık Makinesinden Tak Tak Ses Gelmesi

Bulaşık makinesinde bazen çıldırtan sesler geliyor olabilir. Bunlardan bir tanesi de bulaşık makinesinden tak tak sesi geliyor olmasıdır. Peki bulaşık makinesinden neden tak tak sesleri gelir?

Bulaşık makinesinden tak tak seslerinin gelmesi genellikle pervane dönerken tabak kaşık ve bardaklara çarpıyor olmasıdır. Bulaşık makinesi pervanesi döndüğünde tabaklara çarparsan tak tak diye ses çıkarır. Ayrıca pervanenin tabak, kaşık, bıçak, bardak ve diğer malzemeleri çarpması sonucu bulaşıklar da kırılmalar meydana gelebilir. Bundan dolayı bulaşık makinesinin gürültülü çalışıyor olması da pervanenin aslında bir yerlere çarpıyor olmasıdır.

Bulaşık Makinesi Su Alırken Ses Çıkarıyor

Bulaşık makinesi çalışma mantığı itibari ile su alırken rahatsız edici bir ses çıkarır. Bulaşık makinesi su alırken ses çıkarması sadece bazı markalar için geçerlidir. Mesela bosch bulaşık makinesi, Siemens bulaşık makinesi ve Profilo gibi markaların bulaşık makinelerinin bazı modelleri su alırken ses çıkarmaz. Yalnız Arçelik, beko, Samsung, LG, ariston, altus gibi bulaşık makinelerini kullanıyorsanız su alırken ses çıkarır. Dolayısıyla bulaşık makinesi su Alırken ses çıkarıyorsa bu herhangi bir arıza belirtisi değildir.

Bulaşık Makinesi Ses Çıkarıyor Ne Yapmalıyım?

Bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor, su alırken ses çıkarıyor, Uğultulu çalışıyor, çok sesli çalışıyor, tak tak sesi geliyor ve diğer sorunlarınıza burada yazılan makaleleri okuyup çare bulamadınız mı? O halde bulaşık makinesi neden gürültü yapıyor ya da bulaşık makinesi sesli çalışırken ilk olarak neler yapabilirsiniz gelin hep birlikte inceleyelim. Bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor ise;

  1. Bulaşık makinesinden gelen sesi dinleyip kendinizce bir fikir üretmeye çalışın.
  2. Bulaşık makinesi pervanesinin bir yerlere çarpıp çarpmadığını kontrol edin.
  3. Bulaşık makinesi kapağını hafifçe açarak makinenin içinde bulunan suyu (su çok fazla sıcak değilse) elinizle yoklayıp içerisinde bazı cisimlerin olup olmadığını kontrol edin.
  4. Bulaşık makinesi al pervane üst pervanenin dönüp dönmediğini kontrol edin. Her iki pervaneli işaretleyerek kapağı kapatın birkaç saniye sonra yeniden açın ve aynı yerde olup olmadığına bakın.
  5. Bulaşık makinesinin gürültülü çalışıyor olması bulaşık makinesi yıkama motorundan kaynaklanıyor olabilir. Bunun için bulaşık makinesi servisi ile görüşmeniz gerekir .
  6. Bulaşık makinesi çalışırken çok ses çıkarıyor ise pompa motorundan da olabilir. Bulaşık makinesi su boşaltırken çok gürültü yapıyor ise pompa motoru arızalıdır ya da bir cisim sıkışmıştır. Bunun için bulaşık makinesi servisini aramalısınız.
  7. Bulaşık makinesi çalışırken çok gürültü yapıyor sorunlarından biri de bulaşık makinesi rezistansı yani ısıtıcı arızasıdır. Bulaşık makinesi ısıtıcısı arızalanır sağ tıpkı bozuk elektrik devresi gibi ses çıkarır. Bunun içinde asla müdahale etmemeniz gerekir. Tamiri bakımı ve değişimi için mutlaka beyaz eşya servisi, beyaz eşya tamircisi ve bulaşık makinesi tamircisi ile görüşmelisiniz.
  8. Bulaşık makinesi paraziti arızalıysa bu da bulaşık makinesinin çalışırken ses çıkarmasına bir etkendir. Bulaşık makinesi parazitli ile ilgili bulaşık makinesi servisleri ile görüşme sağlamalısınız.
Bursa Beyaz Eşya Servisi, nilüfer beyaz eşya servisi, bulaşık makinası tamir fiyatları, bulaşık makinası çok sesli çalışıyor, bulaşık makinasından ses geliyor

Bulaşık Makinesi Ses Çıkarıyorsa Birde Bunlara Bakın

Arçelik bulaşık makinesi ses çıkarıyorsa mutlaka pervaneleri kontrol ediniz.

Beko bulaşık makinesi dönerken ses çıkarıyor ise fiskiye ve bulaşık makinesi yerleştirme düzenini kontrol ediniz.

Bosch bulaşık makinesi uğultulu çalışıyor ve ses çıkarıyor ise bulaşık makinesi motorunu ve su atık pompasını kontrol ediniz.

Siemens bulaşık makinesi sesli çalışıyor ise pervane ve yıkama motoruna bakınız.

Profilo bulaşık makinesi ses çıkartıyor ve bulaşıkları kurutmuyor ise yıkama motorunu kontrol ettiriniz.

Altus bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor ve rahatsız edici ses çıkıyorsa alt, üst pervaneleri kontrol edin ve bulaşıkları doğru yerleştirdiğinizden emin olun.

Vestel bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor ve ses çıkarıyor ise atık su pompası, yıkama motoru ve pervaneleri kontrol ettiriniz.

Regal bulaşık makinesi su alırken çok ses yapıyorsa musluğu biraz kısın. Yıkama da yapıyorsa bulaşık dizme düzenine bakınız.

Samsung ve LG bulaşık makinesi çok gürültülü çalışıyor ise yıkama motoru, fiskiye, suyun içerisinde bir şeylerin olması ve atık pompasını kontrol ediniz.

Hotpoint Ariston Yani indesit marka bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor, çok gürültü yapıyorsa ise yıkama motorunu kontrol edip birde atık su pompasına bakınız.

Bulaşık Makinesi Gürültülü Çalışıyor

(Ortalama Puan ve 0 Değerlendirme)

0 yorum

Yorum Yaz